Գործնական աշխատանք`սպիրտի թորումը,ձեթի և ջրի խառնուրդների բաժանումը բաժանիչ ձագարի միջոցով

Գործնական աշխատանք՝
Թորում`Սպիրտի  ջրային  լուծույթի  թորումը
ՍարքավորումներԿլորատակ  կոլբքիմիական  սառնարանընդունիչ կոլբ,
սպիրտայրոց
Ազդանյութեր`սպիրտջուր
Այս  եղանակով  կարելի  է  բաժանել  տարբեր  եռման  ջերմաստիճան  ունեցող  համասեռ  խառնուրդներԿլորատակ  կոլբիհաճախ  էլ`  այսպես  կոչված Վյուրցի  կոլբի  մեջ  լցնել  թորվող  հեղուկըընդ  որումհեղուկի  ծավալը  չպետք է  գերազանցի  կոլբի  ծավալի  ²/3-ըայսպես`հեղուկը  դուրս  կշարժվիԿոլբը միացվում  է  սառնարանինթեք   խողովակն  իջեցվում  է  ընդունիչ  կոլբի  մեջ:Թորվող  հեղուկով  կոլբի  ներսի   ջերմաստիճանին  հետևում  են  կոլբի բերանին  խցանով  ամրացված  ջերմաչափի   միջոցով:
Ձեթի  և  ջրի  անհամասեռ  խառնուրդի  բաժանումը  բաժանիչ ձագարով
Սարքավորումներբաժանիչ  ձագարբաժակ   
Ազդանյութերբուսական  յուղը , ջուր
Խառնուրդը  լցնում  ենք 
 բաժանիչ  ձագարի  մեջ,  թեթև  հեղուկը`բուսական յուղը   բարձրանում  է  վերևԲաժանիչ  ձագարի  տակ  բաժակ  ենք  ու  փականը բացում:  Ծանր  հեղուկըբուսական  յուղը  բաժակի  մեջ  է  լցվում  ևբաժանման   սահմանըփականի  անցքին  հասնելիսփականը  փակում  ենք:

Комментарии

Популярные сообщения